Browsing Μεταπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες (ΓΠΑ) by degree "Καινοτόμες εφαρμογές στην Αειφορική Γεωργία, στη βελτίωση φυτών και στην Αγρομετεωρολογία"
Browsing Μεταπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες (ΓΠΑ) by degree
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Browsing Μεταπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες (ΓΠΑ) by degree "Καινοτόμες εφαρμογές στην Αειφορική Γεωργία, στη βελτίωση φυτών και στην Αγρομετεωρολογία"
Η σόγια (Glycine max (L.) Merr.) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ψυχανθή. Πρόκειται για ένα φυτό με πληθώρα χρήσεων και ευρεία κατανάλωση. Ο γερμανός (Solanum elaeagnifolium Cav.) αποτελεί ένα από τα πιο εκτατικά ζιζάνια ...
Το είδος S. raeseri, γνωστό και ως «τσάι του βουνού», είναι φυτικό ενδημικό είδος της Βαλκανικής Χερσονήσου και κατατάσσεται στα αρωματικά φυτά, λόγω της χημικής του σύστασης που χαρακτηρίζεται από την παρουσία δευτερογενών ...
Σε πείραμα που πραγματοποιήθηκε στον πειραματικό αγρό του Εργαστηρίου Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Νοέμβριο 2022 έως τον Απρίλιο 2023, μελετήθηκαν καλλιέργειες κάλυψης και μίγματα αυτών, ως προς την ...
Η λεπτή ήρα (Lolium rigidum Gaud.) είναι ένα ετήσιο χειμερινό ζιζάνιο, ιδιαίτερα επιβλαβές κυρίως για τις καλλιέργειες των χειμερινών σιτηρών και δευτερευόντως για άλλες χειμερινές, πρώιμες ανοιξιάτικες και πολυετείς ...
Οι καλλιέργειες της σόγιας και του βαμβακιού θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτες στον ανταγωνισμό από ζιζάνια. Το πολυετές ζιζάνιο πορφυρή κύπερη (Cyperus rotundus L.) θεωρείται παγκοσμίως ως ένα δυσεξόντωτο ζιζάνιο που προκαλεί ...
Η συνεχής αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού της Γης έχει ως αποτέλεσμα την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των επισιτιστικών αναγκών. Από τη μία πλευρά, για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών, τα τελευταία χρόνια, τα χημικά λιπάσματα ...
Τα PGPR (Plant Growth Promoting Rhizobacteria) ορίζονται σαν θεμελιώδεις μικροοργανισμοί της ριζόσφαιρας, οι οποίοι όταν αναπτύσσονται σε συνεργασία με κάποιο φυτό ξενιστή μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξή του. Γενικά, η ...
Η αυξηµένη αλατότητα του εδάφους επάγει καταπόνηση ξηρασίας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καταπόνηση των φυτών από αλατότητα επάγει ιοντική και οσµωτική καταπόνηση. Συνεπώς, οι επιπτώσεις της καταπόνησης από αλατότητα αποτελούν ...
Το κουκί (Vicia faba) είναι ψυχανθές που χαρακτηρίζεται από υψηλές αποδόσεις με την καλλιέργειά του για την παραγωγή ξηρού σπόρου να παρουσιάζει άνοδο τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιείται ως κτηνοτροφικό φυτό και για ...
Πραγματοποιήθηκε πειραματικό σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια κάνναβης, που έλαβε χώρα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με σκοπό να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των ωφέλιμων εντομών ως κύρια μέθοδος φυτοπροστασίας στην εν ...
Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής μελέτης είναι η συλλογή και επεξεργασία όλων των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση δημιουργίας φακέλου για την πιστοποίηση ονομασίας προέλευσης του ...
Η οροβάγχη είναι ένα ολοπαρασιτικό ζιζάνιο που συναντάται σε πολλές περιοχές του κόσμου, κυρίως όμως στην περιοχή της μεσογείου και της μέσης ανατολής. Η μελέτη του ζιζανίου αυτού είναι υψηλής σημασίας λόγω της μεγάλης ...
Σκοπός της εργασίας είναι να προσδιοριστεί ο ρόλος των μικροκλιματικών συνθηκών γεωργικών περιοχών του νομού Ηρακλείου Κρήτης σε σχέση με τις φαινολογικές εκδηλώσεις καλλιεργούμενων φυτών και συγκεκριμένα στην παρούσα ...
Ο 21ος αιώνας ενέχει πολλούς προβληματισμούς και ανησυχίες. Μετά τη Πράσινη Επανάσταση η ανησυχία για το περιβάλλον είναι πλέον διάχυτη σε διάφορους τομείς κι επίπεδα. Για πολλά χρόνια η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί ...
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση και η σύγκριση δύο συστημάτων
ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιεργειών, του AGRO 2.1-2.2 και του GLOBAL G.A.P., καθώς
και η περιπτωσιολογική μελέτη του AGRO 2.1-2.2 στην καλλιέργεια ...
Το κουκί (επιστημονική ονομασία: Vicia faba L.) αποτελεί παγκοσμίως ένα πολύ σημαντικό ψυχανθές φυτό τόσο για την ανθρώπινη όσο και για την ζωική διατροφή. Στην χώρα μας ήδη καλλιεργείται ευρέως ήδη από την αρχαιότητα, ...
Το κουκί (Vicia faba L.) είναι ένα σημαντικό ψυχανθές, ως πηγή πρωτεϊνών για ανθρώπινη και ζωική κατανάλωση. Η αυξανόμενη ανάγκη για φυτικές πρωτεΐνες στον κόσμο έχει παρακινήσει τους επιστήμονες να ερευνήσουν την αύξηση ...
Ο αραβόσιτος ή καλαμπόκι (Zea mays L.) αποτελεί το τρίτο σε σπουδαιότητα δημητριακό στον κόσμο μετά το σιτάρι και το ρύζι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 2018 καλλιεργήθηκαν στη χώρα μας 110,87 ...
Το κτηνοτροφικό μπιζέλι (Pisum Arvense L.) ανήκει στην οικογένεια των ψυχανθών (Fabaceae). Η καλλιέργεια του γίνεται για κτηνοτροφικούς σκοπούς, είτε σε μορφή χορτοδοτικών είτε σε καρποδοτικών. Στην Ελλάδα η καλλιέργεια ...
Object of the present study was the comparison of the biological and conventional way of cultivation in a flotation system for the production of hemp seedlings.
InJune 2020, in the experimental field of the Agricultural ...